WIEJSKI STÓ£ - „CH£OPSKIE JAD£O"
![]() 1.800,oo z³ Dzik pieczony w ca³o¶ci (30 kg - 80/120 osób) na podk³adzie kiszonej kapusty z ziemniaczkami 120,oo z³/kg Schab pieczony - nadziewany suszonymi grzybami lub suszon± morel± i ¶liwk± 90,oo/kg Schab pieczony - w zio³ach z czosnkiem 60,oo z³/kg Karczek pieczony - szpikowany z±bkami czosnku 240,oo z³ Indyk pieczony na z³oto (ok.6 kg) 90,oo z³ Kaczka pekiñska - pieczona w ca³o¶ci 80,oo z³ £oso¶ pieczony na z³oto podany na zielonej sa³acie obok po³ówek brzoskwiñ z ¿urawin± 80,oo z³/kg Szasz³yki wieprzowe ze schabu przek³adane plasterkami boczku, cebuli i pieczarek ![]() 40,oo z³/kg Pieczony pasztet w koszulce plastrów z boczku 30,oo z³/1-l. ¯urek staropolski z bia³± kie³bas± i przepiórczymi jajkami 40,oo z³/kg Pierogi swojskie zapiekane - z sosem sojowym ( ruskie, z kiszon± kapust±, z kiszon± kapust± i pieczarkami, z kiszon± kapust± i miêsem, z miêsem, z serem feta i szpinakiem ) 35,oo z³/kg Bigos po staropolsku z miêsem, kie³bas± i pieczarkami 35,oo z³ Swojski smalczyk ze skwarkami (smalcówka 0,5-l.) 45,oo z³ Smalec z miêsem a'la pasztet (smalcówka 0,5-l.) 15,oo z³ Ogórki kiszone w 1-l. dzbanie (ma³osolne - sezonowo) 65,oo z³/taca Przek³adaniec (sery ¿ó³te, ser mozzarella, sery ple¶niowe,pomidory,oliwki,orzechy-w zio³ach) 120,oo z³/kg Befsztyk tatarski wo³owy (z ¿ó³tkiem, cebulk±, kiszonym ogórkiem, pieczarkami ) 50,oo z³/kg Deska swojskich kie³bas podsuszanych + kabanosy luksusowe 50,oo z³ Dzbanek sosu czosnkowego (1-l.) 35,oo z³/kg Patera wiejskich podrobów (salceson bia³y, salceson ozorkowy, boczek wêdzony kopcony, kaszanka bia³a, kaszanka czarna, kaszanka czarna z podrobami) 12,oo z³/kg Pieczywo wiejskie - mieszane P³on±cego dzika podaje Rycerz, Wiking lub Kasztelan w godz. 19,oo - 22,oo |