mapka
mapka
zajazd
Hotelik & Restauracja
"Zajazd"
kontakt
lokalizacja

Ch³opskie Jad³o

WIEJSKI STÓ£ - „CH£OPSKIE JAD£O"

540,00 z³     Udziec wieprzowy z/k podawany z ¿urawin± w brzoskwiniach (ok.9 kg)

1.800,oo z³   Dzik pieczony w ca³o¶ci (30 kg - 80/120 osób) na podk³adzie kiszonej kapusty z ziemniaczkami  
              
120,oo z³/kg  Schab pieczony - nadziewany suszonymi grzybami lub suszon± morel± i ¶liwk±

90,oo/kg    Schab pieczony - w zio³ach z czosnkiem

60,oo z³/kg   Karczek pieczony - szpikowany z±bkami czosnku

240,oo z³     Indyk pieczony na z³oto (ok.6 kg)

90,oo z³     Kaczka pekiñska - pieczona w ca³o¶ci

80,oo z³     £oso¶ pieczony na z³oto podany na zielonej sa³acie obok po³ówek brzoskwiñ z ¿urawin±

80,oo z³/kg  Szasz³yki wieprzowe ze schabu przek³adane plasterkami boczku, cebuli i pieczarek
              
100,oo z³/kg  Polêdwiczki wieprzowe zawijane w wêdzonym boczku

40,oo z³/kg  Pieczony pasztet w koszulce plastrów z boczku

30,oo z³/1-l. ¯urek staropolski z bia³± kie³bas± i przepiórczymi jajkami

40,oo z³/kg  Pierogi swojskie zapiekane - z sosem sojowym ( ruskie, z kiszon± kapust±, z kiszon±
              kapust± i pieczarkami, z kiszon± kapust± i miêsem, z miêsem, z serem feta i szpinakiem )
              
35,oo z³/kg  Bigos po staropolsku z miêsem, kie³bas± i pieczarkami

35,oo z³     Swojski smalczyk ze skwarkami (smalcówka 0,5-l.)

45,oo z³     Smalec z miêsem a'la pasztet (smalcówka 0,5-l.)

15,oo z³     Ogórki kiszone w 1-l. dzbanie (ma³osolne - sezonowo)

65,oo z³/taca Przek³adaniec (sery ¿ó³te, ser mozzarella, sery ple¶niowe,pomidory,oliwki,orzechy-w zio³ach)

120,oo z³/kg  Befsztyk tatarski wo³owy (z ¿ó³tkiem, cebulk±, kiszonym ogórkiem, pieczarkami )

50,oo z³/kg  Deska swojskich kie³bas podsuszanych + kabanosy luksusowe

50,oo z³     Dzbanek sosu czosnkowego (1-l.)

35,oo z³/kg  Patera wiejskich podrobów (salceson bia³y, salceson ozorkowy, boczek wêdzony kopcony,
              kaszanka bia³a, kaszanka czarna, kaszanka czarna z podrobami)
              
12,oo z³/kg  Pieczywo wiejskie - mieszane


P³on±cego dzika podaje Rycerz, Wiking lub Kasztelan w godz. 19,oo - 22,oo


Drukuj Powrót
 powered by ITQ Sp.z o.o.